Jehněčí maso s kapustou bude chutnat celé rodině. Jako vhodnou přílohu volíme rýži.
Hodnocení
4.4
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Kapusta1/2 ks
Sherry4 lžíce
Kuřecí vývar150 ml
Sezamová semínka2 lžíce
Sezamový olej4 lžíce
Strouhaný zázvor1 lžíce
Chilli paprička1 ks
Jehněčí plátek700 g
Postup přípravy
Olej nalijeme do woku a rozehřejeme. Vmícháme zázvor a chilli. Přidáme jehněčí plátky a osmahneme 2 - 3 minuty po obou stranách, dokud nejsou hotové. Potom plátky jehněčího vyndáme.
Ve woku rozehřejeme vývar a vaříme, než zbude polovina. Přidáme nakrájenou kapustu a vaříme 2 minuty. Pak přidáme jehněčí, papriku a sherry.
Orientální směs jehněčího masa prohřejeme, přidáme sezamová semínka a promícháme. Orientální jehněčí maso podáváme pokud možno s rýží.