Ořechový medový dort

Dort se připravuje týden před Vánocemi nebo před jinou slavnostní příležitostí.


4.812x
0

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 ksvejce
12 dkgmáslo
12 dkgmed
12 dkgcukr krupice
50 dkghladká mouka
1 lžičkajedlá soda

náplň

1 lžícerum
25 dkgcukr moučka
0.5 lsmetana ke šlehání
25 dkgmleté vlašské ořechy

na ozdobu

čokoládová poleva

Postup přípravy

Cukr, med a máslo rozpustíme v hrnečku ve vodní lázni. Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, jedlou sodu, přidáme sladké máslo. Vymícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.

Těsto přeneseme na vál a vyválíme 6 - 8 kulatých placek, které vykrojíme pomocí talíře nebo dortové formy a postupně je pečeme v troubě na 160 °C.

Upečené placky zabalíme do alobalu a necháme je týden v chladné místnosti proležet. Poté je plníme nádivkou z umletých vlašských ořechů, moučkového cukru, ze smetany a rumu. Nádivku dáváme mezi jednotlivé placky.

Ořechový medový dort necháme 1 den uležet. Pak přelijeme povrch dortu čokoládovou polevou a zdobíme podle vlastní fantazie.
user-icon

autor Bětka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechový medový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká