Ořechový koláč s medovým krémem

Moučník z třeného těsta se smetanovým krémem a čokoládovou polevou. Nejlépe chutná dobře vychlazený.


3.718x
75 min
1×

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme se 2/3 moučkového cukru a cukrem vanilkovým do pěny. Postupně přidáme žloutky a našleháme. Do utřené směsi přidáme část prosáté mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke kterému vmícháme zbylý cukr a došleháme dohusta. Bílky se zbylou moukou a ořechy vmícháme do těsta.

Těsto naplníme do libovolné menší formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Podle výšky moučníku pečeme těsto na 180 °C okolo 40 minut. Těsto z formy vyklopíme a ostrým nožem podélně rozřízneme.

Během pečení si připravíme krém k plnění. Hustou smetanu vymícháme s žervé a medem, vmícháme rozpuštěné máslo, ořechy a dochutíme mletou skořicí.

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu společně s tukem.

Těsto potřeme náplní, přiklopíme a vrátíme zpět do formy, ve které jsme pekli. Zalijeme čokoládovou polevou a libovolně posypeme mletými nebo nasekanými ořechy.

Ořechový koláč s medovým krémem necháme v lednici do druhého dne dobře zatuhnout. Je výborný ke kávě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechový koláč s medovým krémem

Zpět na recept