Vaření.czReceptyOřechový koláč s medovým krémem

Ořechový koláč s medovým krémem

Moučník z třeného těsta se smetanovým krémem a čokoládovou polevou. Nejlépe chutná dobře vychlazený.


3.718x
75 min
1×

Ingredience

těsto

4 ksvejce
200 dlmáslo
170 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
200 gpolohrubá mouka
50 gmleté ořechy

krém

70 gmáslo
4-5 lžicmed
100 gžervé
0.5 lžičkymletá skořice
2 kelímkyzakysaná smetana
5 lžicmleté ořechy

poleva

50 gtuk 100%
200 gčokoláda na vaření

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

na ozdobu

mleté ořechy

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme se 2/3 moučkového cukru a cukrem vanilkovým do pěny. Postupně přidáme žloutky a našleháme. Do utřené směsi přidáme část prosáté mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke kterému vmícháme zbylý cukr a došleháme dohusta. Bílky se zbylou moukou a ořechy vmícháme do těsta. Těsto naplníme do libovolné menší formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Podle výšky moučníku pečeme těsto na 180 °C okolo 40 minut. Těsto z formy vyklopíme a ostrým nožem podélně rozřízneme. Během pečení si připravíme krém k plnění. Hustou smetanu vymícháme s žervé a medem, vmícháme rozpuštěné máslo, ořechy a dochutíme mletou skořicí. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu společně s tukem. Těsto potřeme náplní, přiklopíme a vrátíme zpět do formy, ve které jsme pekli. Zalijeme čokoládovou polevou a libovolně posypeme mletými nebo nasekanými ořechy. Ořechový koláč s medovým krémem necháme v lednici do druhého dne dobře zatuhnout. Je výborný ke kávě.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ořechový koláč s medovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena