Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Dále smícháme mouku, krupici a ořechy. Z bílků ušleháme sníh střídavě zamícháme s připravenou směsí do žloutkového základu.
Dort pečeme ve formě, kterou vyložíme alobalem a vymastíme sádlem nebo jiným tukem. Pečeme asi 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě asi při 150 °C. Špejlí zkoušíme, jestli je dort uprostřed dost propečený.
Dále si připravíme krém. Z mléka, vanilkového pudingu a cukru uvaříme hustý puding. Během chladnutí posypeme vanilkovým cukrem, aby se nám neudělal škraloup.
Dort rozkrojíme na půl necháme vychladnout, poté namažeme 3/4 krému doprostřed dortu. Zbytkem krému rovnoměrně pokryjeme celý dort.
Dort dáme zchladnout do lednice a potom podle fantazie ozdobíme marcipánem.
Ořechový dort s marcipánem můžeme podávat při různých slavnostních příležitostech.