Ořechové tlapky

Tlapky nebo také pracny nesmí chybět mezi tradičním českým cukrovím.


4.554x
45 min
6×

Postup přípravy

Ořechy jemně pomeleme, hřebíček utlučeme.

Z mouky, tuku, cukru, ořechů, skořice a hřebíčku rukama na vále vypracujeme těsto. Z těsta uždibujeme kousky a plníme je do formiček.

Tlapky skládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C - malé 8 minut, velké 10 minut.

Po upečení necháme cukroví chvilku stydnout ve formičkách. Když se okraje začnou odtahovat, ještě teplé tlapky vyklopíme.

Ořechové tlapky ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové tlapky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty