Ořechové cukroví s žitnou moukou

Sváteční recept na výborné cukroví s lískovými a vlašskými ořechy. Hotové cukroví vám provoní celý byt a budete mít co dělat, aby vydrželo do Vánoc!


4.610x
60 min
2×

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s třtinovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábeme semínka, která utřeme s máslem a cukrem. Přidáme žloutky, mleté vlašské a lískové ořechy, hladkou a žitnou mouku, vanilkový cukr a sůl.

Těsto dobře propracujeme. Těsto nepřipravujeme dopředu do lednice, musí se zpracovat ihned, aby cukr zůstal křupavý.

Z těsta vytvoříme kuličky velikosti třešně, které klademe na pekáč a přimáčkneme vidličkou. Z uvedeného množství těsta můžeme připravit zhruba 100 kousků.

Ořechové cukroví pečeme v troubě při 160 - 170 °C. Po upečení necháme cukroví trochu povychladnout, poté sundáme z pekáče a můžeme ještě ozdobit čokoládou. Cukroví bude hodně křehké.

Ořechové cukroví s žitnou moukou podáváme jako jemné sváteční cukroví.
user-icon

autor Bára


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové cukroví s žitnou moukou

Zpět na recept