Zhruba 2 hodiny před vlastní přípravou dortu vložíme uzavřenou plechovku salka do vody a 1,5 hodiny ji vaříme. Pak konzervu salka vyndáme a necháme vychladnout.
Plech vymažeme máslem a vyložíme dortovými oplatkami. Ořechy nasekáme. Troubu předehřejeme.
Vejce si postupně rozklepneme do misky. Přidáme oba druhy cukru a vše vyšleháme do hladké pěny. Do základu zlehka přimícháme ořechy, strouhanku a prášek do pečiva. Hmotu nalijeme na plech s dortovými oplatkami a pečeme ve středně teplé troubě. Upečený základ necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém a polevu. Vychladlé salko zašleháme do másla. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Karamelový krém navrstvíme na upečený korpus. Na krém rozprostřeme vlažnou polevu, posypeme ořechy a necháme ztuhnout. Ořechovou buchtu je dobré nechat uležet.