Recept na 4 porce chutného jídla s těstovinami orecchiette.
500 g | brokolice |
60 g | parmazán |
5 lžic | olivový olej |
sůl a pepř | |
2 stroužky | prolisovaný česnek |
400 g | těstoviny orecchiette |
50 g | okapané řezy ančoviček v oleji - nakrájených |
60 g | sýr peccorino |
Ve dvou hrncích přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Brokolici rozebereme na růžičky, nakrájíme na kousky a uvaříme v jednom hrnci doměkka. Vodu slijeme a brokolici odložíme.
Ve druhém hrnci vaříme 10 - 12 minut nebo podle návodu na obalu těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Ve velkém hrnci rozehřejeme na středně silném ohni olivový olej a opečeme na něm za stálého míchání česnek (3 minuty). Přidáme nakrájené ančovičky (sardele) a opékáme je za stálého míchání a roztírání vařečkou 3 minuty. Oba druhy sýra nastrouháme najemno.
Těstoviny scedíme, přidáme do hrnce s ančovičkami a promícháme. Přidáme brokolici a znovu zamícháme. Do těstoviny s brokolicí vmícháme oba druhy sýra a za stálého míchání zahříváme, dokud se sýry neroztaví.
Ochutnáme a případně dochutíme. Ančovičky i sýry jsou slané, možná však bude třeba pokrm trochu opepřit. Rozdělíme do nahřátých misek a ihned podáváme.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.