Opilý květák

Recept na květák smažený na másle v pivním těstíčku s kari kořením.


4.06x
45 min
1×

Ingredience

2 lžičkycukr
2 lžičkyolej
sůl
1 kskvěták

těstíčko

sůl
2 ksvejce
1 sklenicehladká mouka
1 lžičkakari koření
0.8 sklenicesvětlé pivo

podle potřeby

máslo na smažení

na ozdobu

200 gstrouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem. Scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme těstíčko. Do prosáté mouky dáme žloutky, olej, pivo, kari koření a mírně osolíme. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Květák obalujeme v těstíčku a smažíme ve větší vrstvě másla.

Horký opilý květák na talíři sypeme hustě strouhaným sýrem a podáváme třeba s vařeným bramborem.
user-icon

autor květoň


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena