Opilý chlebíček

Chlebíček plný rumu, pouze pro dospělé.


4.716x
45 min
3×

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a sypkou směs opatrně vmícháme do sněhu. Vmícháme rum a nakonec pramínkem přilijeme i rozpuštěné máslo.

2/3 těsta nalijeme do formy na chlebíček (dobře vymazané a vysypané). Poklademe ho piškoty namáčenými v rumu, nahoru dáme zbytek těsta a povrch chlebíčku uhladíme směrem do stran. Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 175 °C.

Hotový chlebíček necháme mírně vychladnout, potom ho vyklopíme a posypeme cukrem, případně ozdobíme rumovou polevou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý chlebíček

Zpět na recept