Pochoutka na pohodový večer s kamarádkou, se kterou jste se od školy neviděly a máte si co vyprávět.
Hodnocení
3.0
/ 5 (82x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
4 ks
banán
náplň
griotka
na potření
100 dkg
hořká čokoláda
100 dkg
čokoláda mléčná
na ozdobu
1 balíček
hobliny z bílé čokolády
Postup přípravy
Banány oloupeme a ponoříme do griotky nebo banánového likéru. Necháme je chvilku marinovat.
Ve vodní lázni rozpustíme dohromady mléčnou i hořkou čokoládu.
Banány vyjmeme z likéru a položíme na talířek, ve kterém chceme dezert servírovat. Můžeme jej ještě pokapat likérem. Pak banány zalijeme rozehřátou čokoládou a posypeme hoblinkami z bílé čokolády.
Opilý banán pod peřinou necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.