Opilé povidlové hrudky s ovocem

Můj vlastní recept na nepečené cukroví. Smíchala jsem všechno, co zbylo z výroby cukroví ve spíži, a výsledek není vůbec špatný.


3.97x
35 min

Postup přípravy

Sušené ovoce nakrájíme na kousky. Uvedené můžeme zaměnit i za jiné druhy, které zrovna máme po ruce. Já měla tuto kombinaci, datle ovšem nevynecháváme! Čokoládu na jemném struhadle nastrouháme, mandle pomeleme, z citronu vymačkáme šťávu.

Všechno sušené ovoce promícháme, přidáme vrchovaté lžíce povidel, nastrouhanou hořkou čokoládu, mandlové plátky, citronovou šťávu a mleté mandle. Vznikne nám hutná směs, kterou dáme alespoň na 30 minut zatuhnout do lednice, bude se nám s ní lépe pracovat.

Mezitím si připravíme papírové košíčky. Do každého dáme lžičku až dvě povidlové hmoty s ovocem a dozdobíme rozpuštěnou tmavou a bílou čokoládou podle fantazie. Nahoru můžeme připíchnout po mandlovém plátku.

Opilé povidlové hrudky s ovocem uchováváme v chladu a podáváme na tác třeba s ostatním vánočním cukrovím, tak jak je u vás zvykem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilé povidlové hrudky s ovocem

Zpět na recept