Opilé kuře na plechovce

Recept na vynikající pivní prosakování do masa.


4.633x
20 min
4×

Ingredience

1 kskuře
1 plechovkapivo

marináda

4 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
sůl
2 lžícemed
3 lžícesójová omáčka
1 lžičkachilli koření
1 lžícevinný ocet
1 lžícechilli omáčka

Postup přípravy

Vetší kuře omyjeme a prosolíme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Pak si připravíme marinádu, kterou dáme asi na dvě minuty prohřát na pánvi. Kuře dáme do misky, přelijeme trochu vychladlou omáčkou z pánve a necháme minimálně jednu hodinu nebo až do druhého dne odležet. Potom otevřeme plechovku piva, deci upijeme nebo odlijeme a ostrým nožem uděláme další dva otvory, aby pivo mohlo lépe odcházet. Kuře narazíme na plechovku, postavíme na plech a pečeme podle velikosti asi 80 minut při 180 °C. Během pečení poléváme zbylou omáčkou. Po upečení sundáme kuře z plechovky a můžeme servírovat. Opilé kuře na plechovce podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme vypečenou šťávou.
user-icon

autor mont

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opilé kuře na plechovce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena