Opilé kuře na plechovce

Recept na vynikající pivní prosakování do masa.


4.633x
20 min
4×

Postup přípravy

Vetší kuře omyjeme a prosolíme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Pak si připravíme marinádu, kterou dáme asi na dvě minuty prohřát na pánvi.

Kuře dáme do misky, přelijeme trochu vychladlou omáčkou z pánve a necháme minimálně jednu hodinu nebo až do druhého dne odležet.

Potom otevřeme plechovku piva, deci upijeme nebo odlijeme a ostrým nožem uděláme další dva otvory, aby pivo mohlo lépe odcházet. Kuře narazíme na plechovku, postavíme na plech a pečeme podle velikosti asi 80 minut při 180 °C. Během pečení poléváme zbylou omáčkou.

Po upečení sundáme kuře z plechovky a můžeme servírovat. Opilé kuře na plechovce podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme vypečenou šťávou.
user-icon

autor mont


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilé kuře na plechovce

Zpět na recept