Opilé jahody

Letošní úroda jahod je tady. Někdo je rád samotné, někdo v salátu. Co takhle k nim přidat trochu alkoholu?


4.37x
15 min

Postup přípravy

Jahody omyjeme ve studené vodě, zbavíme stopek a nakrájíme je na čtvrtky. Pár kousků odložíme na ozdobu a zbytek dáme do misky. Citron rozkrojíme, nařežeme 2 hrubší plátky. Plátky okrájíme od slupky a oddělíme malé trojúhelníčky. Jahody trochu promačkáme vidličkou, ale jen mírně, aby nám kousky zůstaly. Přidáme citron, třtinový cukr a promícháme. Dolijeme vodkou a necháme chvíli stát. Opilé jahody servírujeme na dezertním talířku a zdobíme kousky jahod či citronem. Jahody však pouští v kombinaci s vodkou hodně šťávy, proto je lepší použít k podávání mističku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilé jahody

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena