Opilá čokoládová pěna

Recept na výborný sladký dezert.


4.25x
30 min

Ingredience

5 ksvejce
2 lžícevoda
5 clbrandy
150 gkvalitní hořká čokoláda
150 gmletý třtinový cukr

Postup přípravy

Čokoládu rozehřejeme v misce nad párou. Přidáme jemně mletý třtinový cukr a horkou vodu, pečlivě mícháme. Postupně všleháme žloutky a stále mícháme nad párou, až směs zhoustne. Nakonec přidáme brandy.

Do hotové pěny lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a máme hotovo.

Opilou čokoládovou pěnu rozdělíme do skleněných pohárů či misek a uložíme na 2 hodiny do lednice.

Opilou čokoládovou pěnu podáváme jako dezert při různých příležitostech.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilá čokoládová pěna

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena