Opařený paprikový bůček je známou a oblíbenou maďarskou zabíjačkovou specialitou, která se připravuje téměř dům od domu a od rodiny k rodině trošku s jiným kořením. Podstatou opařeného bůčku je vložení syrového bůčku do studené osolené vody a jeho následné vaření při nízké teplotě asi 80 °C, které trvá několik hodin, podobně se může připravit slanina.
Může se takto připravit i svěží koleno, podbradek, jazyk, plecko a jiné maso. Výsledkem je velmi chutný produkt výrazné slané česnekovo-paprikové chuti, měkký jako máslo, vydatně natřený česnekovou slanou směsí a hojně posypaný mletou červenou paprikou, ostrou nebo sladkou, či kombinovanou paprikovou směsí.
Opařený paprikový vepřový bůček se obyčejně podává dobře vychlazený s dobrým čerstvým domácím chlebem, cibulí, různou sezonní zeleninou, kyselými okurkami a křenem, ale může se podávat i za tepla s různě upravenými bramborami, zkrátka je to velká pochoutka.
Jak připravit fantastický bůček či kotletu? Kosti v mase ponechte a pečte ho dlouho
Sníte o rozpadavé a křehké vepřové pečínce? V našich krajích po nich snad občas prahne každý. Ať už se zelím a knedlíkem nebo jen s krajícem chleba. Jak si oblíbené kousky masa připravit?
Autor:Libchen


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena