Omeleta z masáků

Přinesli jste si z houbaření masáky (muchomůrka růžovka)? Tady je recept na jejich přípravu.


4.48x
20 min
2×

Postup přípravy

Kloboučky mladých masáků oloupeme, nožičky odřízneme a kloboučky přepůlíme, větší rozkrojíme na čtvrtky.

Na pánvi rozehřejeme olej, rozložíme kloboučky masáků, osolíme a ochutíme pepřem i kmínem. Opékáme za občasného míchání na malém plameni do růžova.

Když okraje masáků začnou červenat, zalijeme je rozšlehanými vejci s nasekanou pažitkou a necháme vejce "srazit". Potom omeletu posypeme strouhaným sýrem a necháme ho chvíli zapéct. Neobracíme!

Omeletu z masáků opatrně přendáme na talíř a obložíme ji nudličkami papriky a měsíčky rajčat. Výbornou přílohou jsou opečené toasty nebo topinky.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omeleta z masáků

Zpět na recept