Omeleta s uzenou makrelou

Jednoduchý recept na omeletu s kousky uzené makrely a červené řepy.


3.45x
30 min

Ingredience

8 ksvejce
0.5 kscibule
3-4 snítkykopr
1 ksřepa
2 snítkyčerstvá petrželka
2 ksuzená makrela

podle chuti

sůl

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Předpečenou řepu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, petrželku nasekáme na jemno a kopr otrháme z pevných stonků. Z makrely obereme maso, cibuli nasekáme na jemno a ve dvou hrníčcích rozšleháme po čtyřech vejcích se špetkou soli.

Na pánvi vhodné k zapékání v troubě necháme rozehřát olej, orestujeme na něm polovinu cibule, přidáme polovinu pokrájené řepy a společně opečeme. Do pánve přidáme polovinu masa z makrely, polovinu petrželky, část kopru a zalijeme rozšlehanými vejci.

Když je spodní část omelety po třech až čtyřech minutách zpevněná, dáme pánev do trouby pod rozehřátý gril a necháme ji tam asi tři minuty dopéct. Stejným způsobem připravíme i druhou.

Omeletu s uzenou makrelou podáváme se zeleninovou oblohou podle chuti.
user-icon

autor norbert


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omeleta s uzenou makrelou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena