Omeleta s uzenou makrelou

Jednoduchý recept na omeletu s kousky uzené makrely a červené řepy.


3.45x
30 min

Postup přípravy

Předpečenou řepu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, petrželku nasekáme na jemno a kopr otrháme z pevných stonků. Z makrely obereme maso, cibuli nasekáme na jemno a ve dvou hrníčcích rozšleháme po čtyřech vejcích se špetkou soli.

Na pánvi vhodné k zapékání v troubě necháme rozehřát olej, orestujeme na něm polovinu cibule, přidáme polovinu pokrájené řepy a společně opečeme. Do pánve přidáme polovinu masa z makrely, polovinu petrželky, část kopru a zalijeme rozšlehanými vejci.

Když je spodní část omelety po třech až čtyřech minutách zpevněná, dáme pánev do trouby pod rozehřátý gril a necháme ji tam asi tři minuty dopéct. Stejným způsobem připravíme i druhou.

Omeletu s uzenou makrelou podáváme se zeleninovou oblohou podle chuti.
user-icon

autor norbert


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omeleta s uzenou makrelou

Zpět na recept