Omeleta plněná játry a žampiony

Recept na dobrou a rychlou večeři, v případě nouze i oběd.


3.65x
20 min
1×

Postup přípravy

Játra podle potřeby očistíme a nakrájíme na menší plátky. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Vsypeme játra a důkladně je osmahneme. Vsypeme cibuli a žampiony, společně je dusíme doměkka. Zakápneme je sójovou omáčkou a kečupem. Podle chuti osolíme a opepříme.

Zatím si rozklepneme vejce, vidličkou je lehce rozkvedláme a podle chuti je osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, vlijeme vejce a zvolna smažíme omeletu. Obvykle stačí 4 - 5 minut.

Usmaženou omeletu dáme na talíř, na polovinu rozložíme játra se žampiony a omeletu přeložíme. Omeletu plněnou játry a žampiony ihned podáváme a zdobíme čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omeleta plněná játry a žampiony

Zpět na recept