Omeleta ala řízek

Velmi jednoduchá večeře nebo rychlá snídaně, recept je děděn v naší rodině alespoň 3 generace.


4.47x
10 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
3 lžíceolej nebo sádlo

na obalení

5 lžicstrouhanka

Postup přípravy

Nejdříve si v hrnku nebo mističce vidličkou rozmícháme vajíčka se solí, dokud nebude mít směs všude stejnou barvu.

Olej nalijeme na pánev, jakmile se zahřeje (nikoli rozpálí), stejnoměrně nasypeme polovinu strouhanky a zalijeme vejci. Smažíme, dokud vejce neztuhne vespod na mírném ohni. Poté posypeme zbytkem strouhanky, obrátíme a vypneme plotnu.

Omeletu ala řízek podáváme s chlebem nebo houskou. Možné jsou i varianty jako hemenex ala řízek, apod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omeleta ala řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.