Omáčka z paprikových lusků

Recept na omáčku, které se hodí zejména ke grilovanému masu.


3.048x
30 min

Postup přípravy

Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme a očistíme od zrníček. Na obou koncích lusky nařízneme, rozložíme na tukem vymazaný plech a pečeme asi 12 minut.

Papriku vyjmeme z trouby, oloupeme a rozmixujeme. Stačí jen krátce, v omáčce musí zůstat kousky paprik.

Cibuli a česnek si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smažíme na rozpáleném oleji, přidáme paprikovou směs a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.

Osolíme, opepříme a papriková omáčka je připravena k podávání.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka z paprikových lusků

Zpět na recept