Omáčka z hlávkového salátu

Velmi jemná omáčka neobvyklé chuti.


3.0695x
30 min

Postup přípravy

Hlávkový salát opereme, nakrájíme na tenké proužky a vymačkáme přebytečnou vodu.


V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Do jiného hrnce si dáme vařit osolenou vodu, abychom ji měli nachystanou.

Do jíšky přidáme připravený hlávkový salát, promícháme a zalijeme osolenou vroucí vodoou. Necháme provařit asi 1-2 minuty a zalijeme smetanou.
Dle chuti dosolíme. Je-li omáčka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody.


Po odstavení z ohně přidáme do hotové omáčky rozkvrdlaný žloutek.


Jako příloha se vaří šťouchané brambory, do kterých se zamíchájí 2-3 lžičky mleté červené papriky.
user-icon

autor newuser12


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka z hlávkového salátu

Zpět na recept