Omáčka k těstovinám

Jednoduchá rajčatová omáčka s olivami, především vhodná na těstoviny. Hodí se ale i k bramborům.


4.512x
30 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Mrkev, okurku, pórek a papriku nakrájíme na úzké nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky, olivy na kolečka. Čerstvá rajčata nakrájíme na kousky. Je důležité použít masitá, sladká a hodně zralá rajčata. Můžeme použít i cherry rajčátka. Ta jen rozpůlíme. Cibuli nasekáme najemno. Rozehřejeme si pánev. Vlijeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme ji dozlatova. Když je cibule zlatavá, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vsypeme rajčata, olivy a základ omáčky okořeníme. Vše zalijeme trochou vody. Záleží na požadované konzistenci. Omáčku krátce podusíme, odstavíme a můžeme podávat. Omáčku k těstovinám podáváme teplou. Hotový pokrm zdobíme petrželkou nebo pažitkou.
user-icon

autor Mojekris


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka k těstovinám

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena