Olomoucký mls

Maso z pečícího sáčku je vynikající, protože se vůbec nevysuší a brambory krásně natáhnou ochucenou šťávu z masa.


4.2108x
60 min

Postup přípravy

Plátky z vepřového plecka jemně naklepeme a uděláme do každého plátku kapsu. Maso okořeníme. Použijeme koření jaké má kdo rád. Já používám argentinské. Okořeníme i v kapsách, potřeme olivovým olejem a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň 2 hodiny.

Tvarůžky obalíme ve slanině a naplníme jimi připravené vepřové kapsy. Maso důkladně sepneme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Paprikovou klobásu také nakrájíme na kolečka. Brambory smícháme s pórkem a klobásou. Přidáme mletou sladkou papriku, ochutíme solí, pepřem a přidáme ještě olivový olej. V létě můžeme přidat i čerstvé hříbky. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Brambory nasypeme do sáčku. Na ně položíme naplněné kapsy. Pak už stačí jen pevně zavázat. V horní části sáčku uděláme 5 malých dírek, aby nám sáček nebouchl.

Sáček dáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a maso i brambory se pečou asi 30 minut, pak stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme asi dalších 15 minut. Pak plech se sáčkem vyjmeme z trouby, opatrně odstřihneme vrch sáčku a ještě 10 minut zapékáme.

Olomoucký mls už jen servírujeme na talíře. Olomoucký mls podáváme se zeleninovým salátem, třeba z čínského zelí.
user-icon

autor miruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olomoucký mls

Zpět na recept