Olivová tapenáda

Recept na řeckou delikatesu - tapenádu z oliv, která skvěle chutná na bílém pečivu a opečených toastech.


1.01x
10 min

Postup přípravy

Do mísy dáme vypeckované zelené olivy, přidáme kapary, ančovičky a oloupaný česnek. Vše rozmixujeme tak, aby zůstaly hrubé kousky. Poté přiléváme olivový olej a dalším mixováním spojíme s olivovou směsí.

Olivovou tapenádu podle chuti opepříme a podáváme jako dip, mažeme na kousky bílého pečiva, topinky apod. Je vhodná i k těstovinám.

Olivovou tapenádu můžeme také dát do uzavíratelné sklenice a uchovávat v lednici do spotřebování - je tak chutná, že vydrží sotva pár dní.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olivová tapenáda

Zpět na recept