Olešanský trhanec

Bramborové placky zase trochu jinak.


2.9140x
60 min

Postup přípravy

Brambory si předem uvaříme ve slupce. Zchladíme je a oloupeme. Pak brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky. Šišky rozdělíme na stejně velké části, rukou vypracujeme placičky, z nich vyválíme tenké placky a ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi, nebo plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky. Hotové placky natrháme na malé kousky do větší mísy, pomastíme rozpuštěným horkým máslem, sypeme jemně umletým mákem, moučkovým cukrem a promícháme. Olešanský trhanec podáváme teplý.
user-icon

autor Jenik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Olešanský trhanec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena