Olešanský trhanec

Bramborové placky zase trochu jinak.


2.9140x
60 min

Postup přípravy

Brambory si předem uvaříme ve slupce. Zchladíme je a oloupeme. Pak brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky.

Šišky rozdělíme na stejně velké části, rukou vypracujeme placičky, z nich vyválíme tenké placky a ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi, nebo plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky.

Hotové placky natrháme na malé kousky do větší mísy, pomastíme rozpuštěným horkým máslem, sypeme jemně umletým mákem, moučkovým cukrem a promícháme.

Olešanský trhanec podáváme teplý.
user-icon

autor Jenik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olešanský trhanec

Zpět na recept