Bábovka, která je za chvíli hotová a stejně rychle mizí ze stolu. Osvědčený recept na jemný moučník s kakaem.
Hodnocení
4.8
/ 5 (34x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Olej1 hrnek
Vejce5 ks
Cukr krystal250 g
Polohrubá mouka300 g
Vlažná voda1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Pudinkový prášek1 balíček
Vanilínový cukr1 balíček
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Strouhaný kokos
Kakao 70%
Postup přípravy
Vejce s oběma cukry vyšleháme dohladka, střídavě přidáváme mouku s mírně vlažnou vodou, dále přidáme balíček pudinku (podle chuti). Nejlepší je vanilkový. Poté vmícháme olej a nakonec kypřící prášek do pečiva.
Do tukem vymazané a strouhaným kokosem vysypané formy nalijeme 3/4 těsta a do zbylého těsta zamícháme 70% kakao. Vzniklou směs vlijeme cikcak do formy na světlé těsto a dáme péci do trouby rozehřáté na 180 °C, poté stáhneme na 150 °C. Pečeme asi 45 - 55 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.
Olejovou bábovku s pudinkem po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.
Dnes poprvé vyzkouším,jsem zvědavá jak bude chutnat,s pudinkovým práškem jse mještě nikd ybábovku nedělala,pak s epochlubím jak to dopadlo,receptik vypada dost dobře :)