Okoun s brokolicí

Snadný recept na rybí maso s brokolicí a vařenými brambory.


4.315x
60 min
1×

Ingredience

1 kgbrambory
1 kscibule
1 hlávkabrokolice
1 kelímekzakysaná smetana
1 kelímeksladká smetana
500 gmaso z okouna

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

V hrnci necháme rozpustit trochu másla. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky, přidáme ji do hrnce s máslem a počkáme, až pustí šťávu. Mezitím máslem vymažeme formu nebo menší pekáč, kde budeme péct rybí maso. Očištěnou rybu osolíme, opepříme a vložíme ji do pekáče. Když je cibule podušená, tak k ní přidáme brokolici a k brokolici ještě zakysanou smetanu. Poté následuje sladká smetana, promícháme a nezapomeneme ochutit pepřem a solí. Než se uvaří smetana, můžeme oškrábat brambory a zapnout troubu. Brokolici ve vařené smetaně vylijeme na rybu, rovnoměrně ji rozdělíme a plech s rybou dáme bez zakrytí do trouby. Pečeme asi 25 minut, stejně dlouho vaříme oloupané brambory. Okouna s brokolicí podáváme s uvařenými brambory a zdobíme podle fantazie - zeleninou, bylinkami, apod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Okoun s brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena