Okoun s brokolicí

Snadný recept na rybí maso s brokolicí a vařenými brambory.


4.315x
60 min
1×

Postup přípravy

V hrnci necháme rozpustit trochu másla. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky, přidáme ji do hrnce s máslem a počkáme, až pustí šťávu.

Mezitím máslem vymažeme formu nebo menší pekáč, kde budeme péct rybí maso. Očištěnou rybu osolíme, opepříme a vložíme ji do pekáče. Když je cibule podušená, tak k ní přidáme brokolici a k brokolici ještě zakysanou smetanu. Poté následuje sladká smetana, promícháme a nezapomeneme ochutit pepřem a solí.

Než se uvaří smetana, můžeme oškrábat brambory a zapnout troubu. Brokolici ve vařené smetaně vylijeme na rybu, rovnoměrně ji rozdělíme a plech s rybou dáme bez zakrytí do trouby. Pečeme asi 25 minut, stejně dlouho vaříme oloupané brambory.

Okouna s brokolicí podáváme s uvařenými brambory a zdobíme podle fantazie - zeleninou, bylinkami, apod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Okoun s brokolicí

Zpět na recept