Okoun na víně

Okoun pečený s kořenovou zeleninou a vínem.


2.9909x
30 min

Postup přípravy

Filety z okouna důkladně omyjeme, Pak jej osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev a celer na nudličky.

V pánvi si rozehřejeme polovinu oleje. Okouna vložíme na rozpálený olej. Důkladně jej osmažíme ze všech stran a vyjmeme. Do zbylého oleje vložíme máslo a necháme jej rozpustit. Vsypeme cibuli a zeleninu a osmahneme ji. Přidáme okouna, podlijeme vínem a vložíme do předehřáté trouby.

Okouna na víně zdobíme plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Okoun na víně

Zpět na recept