Okoun na víně

Okoun pečený s kořenovou zeleninou a vínem.


2.9909x
30 min

Postup přípravy

Filety z okouna důkladně omyjeme, Pak jej osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev a celer na nudličky. V pánvi si rozehřejeme polovinu oleje. Okouna vložíme na rozpálený olej. Důkladně jej osmažíme ze všech stran a vyjmeme. Do zbylého oleje vložíme máslo a necháme jej rozpustit. Vsypeme cibuli a zeleninu a osmahneme ji. Přidáme okouna, podlijeme vínem a vložíme do předehřáté trouby. Okouna na víně zdobíme plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Okoun na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena