Okatá sekaná

Šťavnatá sekaná na řezu s barevnými oky.


4.26x
45 min

Postup přípravy

Směs mletého masa promícháme se solí a kořením. Přidáme podle potřeby studené mléko, vejce, pokrájené uzené maso a strouhanku. Správná hustota směsi, jako na klasickou sekanou.

Keramickou misku či pekáček si vymažeme sádlem, nebo olejem. Vložíme polovičku masové směsi a stejnoměrně ji rozetřeme po dně nádoby, povrch posypeme barevnými rajčaty a znovu stejnoměrně poklademe masovou směsí. Důkladně přitlačíme a uhladíme mokrou rukou povrch a přiklopíme.

Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně na 200°C asi 45 minut.

Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, nebo chléb. Okatá sekaná se dá jíst i studená.
user-icon

autor swift


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Okatá sekaná

Zpět na recept