Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na 8 - 10 dílů podle velikosti kuřete. Cibule očistíme a nakrájíme najemno. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky.
V kastrole rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme pokrájené cibule. Vložíme naporcované kuře a osmahneme dozlatova. Přidáme lžíci sladké a pálivé papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky. Vše osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme 2 lžícemi rajčatového protlaku.
Při podávání polijeme maso pálenkou, zapálíme a krátce na to plamen zhasneme. K masu přidáme omáčku a podáváme s rýží nebo těstovinami.
Autor:janakrejsova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena