Octové cukroví

Křehké, plněné vánoční cukroví, které se doslova rozpustí na jazyku.


4.875x
90 min
16×

Postup přípravy

Do mísy si na struhadle nastrouháme máslo nebo tuk na pečení. Přidáme mouku, žloutek, ocet a je-li potřeba, můžeme přidat vlažnou vodu. Ručně uhněteme těsto, které necháme přes noc uležet v lednici.

Druhý den na vále vyválíme z těsta placku o tloušťce asi 2 - 3 mm. Tvořítkem z placky vykrajujeme kolečka, která pomocí škeblového udělátka plníme povidly či marmeládou. Použijeme zhruba 1/2 kávové lžičky na jednu škebličku.

Octové cukroví pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut - zkrátka dokud není těsto zlatavé.

Ještě teplé octové cukroví obalujeme v moučkovém cukru. Dané množství je na dva plechy, na obrázku je cukroví z jednoho plechu.
user-icon

autor Rockinpiru


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Octové cukroví

Zpět na recept