Změklé máslo vždy vymícháme do pěny s ostatními ingrediencemi.
Cibulové máslo:
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Do másla dáme cibuli, worcester, sůl, mletou papriku a lžičku brandy.
Houbové máslo:
Do másla se vmíchá citronová šťáva, sterilované houby, sůl, nasekaná sterilovaná okurka, sekaná červená cibulka, zelená petrželka.
Křenové máslo:
Do másla vmícháme citronovou šťávu, strouhaný křen a cukr podle chuti.
Bylinkové máslo:
Bylinky očistíme a nasekáme. Do másla je všechny vmícháme spolu se solí a citronovou šťávou.
Z připraveného másla uděláme váleček. Ochucené máslo zabalíme do potravinové folie nebo alobalu a dám do mrazáku ztuhnout. Připravíme si i několik druhů. Pak podle potřeby a chuti nakrájíme ochucená másla na plátky a podáváme ke grilovanému masu, minutkám, na ryby a k zelenině.