Ochucená hrachová kaše

Recept ze sušeného hrášku.


3.140x
0
1×

Postup přípravy

Na hrachovou kaši použijeme celé balení sušeného hrášku. Nejdřív ho důkladně opláchneme a asi na 2 - 3 hod namočíme do studené vody. Hrách necháme nabobtnat a množství vody volíme tak, aby byl hrách zcela pokrytý.

Nabobtnalý hrách i s vodou přesuneme do hrnce a vaříme do úplného změknutí. Občas můžeme přilévat i trochu vody, pokud je třeba hrách déle povařit a voda nám ubývá. Vařený hrách scedíme a propasírujeme přes síto tak, abychom se zbavili slupek. Kaši ještě promixujeme ručním šlehačem.

Vložíme zpět do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a pepřem, krátce povaříme. Začneme dochucovat. Použijeme sójovou omáčku, ďábelské koření, bazalku a nakonec přimícháme i vrchovatou lžíci pálivé hořčice francouzského typu. Opět krátce povaříme a máme hotovo.

Ochucenou hrachovou kaši podáváme jako lehký hlavní chod, přikusujeme chléb, můžeme podávat i samostatně. Pro milovníky uzenin můžeme ke kaši přidat opečený párek. Přizdobíme bazalkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ochucená hrachová kaše

Zpět na recept