Obrácená buchta

Výborný moučník, na který se dá použít jakékoli ovoce a to jak čerstvé, tak i z kompotu. Na velký plech.


5.08x
45 min
5×

Ingredience

náplň

3 ksbroskve
2 ksbanán
1 lžícecitronová šťáva
1 hrnekvlašské ořechy

těsto

1 hrnekcukr
0.3 hrnkuolej
2 ksvejce
1 lžícekakao
0.8 hrnkumléko
1 špetkacitronová kůra
2 hrnkyhladká mouka
2 lžičkyjedlá soda

poleva

cukr
250 gměkký tvaroh
250 gsmetanový jogurt

na potření

čokoládová poleva

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme ručním šlehačem. Půlku obarvíme kakaem.

Pečící papír hustě posypeme sekanými ořechy a na ně poklademe ovoce pokrájené na kousky (já jsem třeba použila broskve a banány). Ovoce můžeme pokapat citronovou šťávou. Zalijeme těstem - pořadí barev je libovolné.

Obrácenou buchtu pečeme nejprve na 190 °C asi 10 minut, pak zmírníme na 180 °C a dopékáme, celkem asi 20 minut. Záleží, jak komu peče trouba.

Po upečení necháme buchtu vychladnout a pak překlopíme na tác ořechy navrch. Potřeme náplní z tvarohu a jogurtu a postříkáme čokoládovou polevou.

Obrácenou buchtu podáváme ke kávičce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obrácená buchta

Zpět na recept