Obložený talířek

Šunka, vejce a zelenina ozdobně upravené na talířku.


3.210x
25 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, zchladíme a oloupeme. Sterilované okurky nakrájíme na tenké plátky. Papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salát propláchneme, osušíme a opereme. Pažitku nadrobno usekáme. Jedno vejce nakrájíme na kolečka.

Dvě vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s okurkami, paprikou, cibulí, majonézou a jogurtem. Směs ochutíme solí, pepřem a octem.

Salát upravíme na talířky, ozdobně přeložíme plátky šunky a ozdobíme směsí zeleniny a kolečky posledního vejce. Obložený talířek podáváme posypaný pažitkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obložený talířek

Zpět na recept