Obložené uzlíky

Recept na jednohubky, které skvěle chutnají, navíc lahodí oku.


3.73x
90 min

Postup přípravy

Z cukru, vlažného mléka a droždí necháme vzejít kvásek. Potom zpracujeme hladkou mouku, majonézu, vejce, sůl a připravený kvásek na hladké těsto, které necháme vykynout.

Z těsta tvoříme malé válečky, ze kterých vážeme uzlíky. Na plechu uzlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, pokmínujeme nebo posypeme mákem či paprikou.

Uzlíky pečeme v troubě na plechu vymazaném tukem.

Po vychladnutí rozkrojíme pečivo na dvě poloviny jako housku. Obě půlky potřeme česnekovou pomazánkou a spodní polovinu ozdobíme 1/4 kolečka suchého salámu, ten je chuťově výraznější. Dále obložíme kolečkem kyselé okurky a kouskem naložené kapie. Horní půlku namočíme namazanou stranou do strouhaného sýra a přiklopíme na spodní stranu. Vzniklou malou jednohubku spíchneme párátkem a podáváme. Pomazánku můžeme ochutit i jinak, ale nám česnek nevadí, tak používáme tuto variantu.

Obložené uzlíky podáváme jako výborné chuťovky při různých příležitostech.
user-icon

autor Kati


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obložené uzlíky

Zpět na recept