Obložená salámová mísa

Malá inspirace jak upravit salámy a uzeniny na slavnostní stůl. Salámy je třeba mít nakrájené na tenké plátky.


3.1147x
60 min

Postup přípravy

Uzený jazyk s uzenou rolkou povaříme v neosolené vodě doměkka. Pak je necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.

Kolečka herkulese a vysočiny srovnáme a z jedné strany je nařízneme od středu k okraji. Z koleček svineme kornoutky, které klademe na talíř.

Plátky hranaté šunky rozpůlíme a poté je ještě příčně rozpůlíme - aby vznikly dlouhé trojúhelníčky. Ty také svineme do kornoutku.

Kolečka debrecínky rozpůlíme opět je svineme do kornoutku.

Kornoutky salámu skládáme podle fantazie. Mísu nebo talíř s uzeninou necháme v lednici vychladit a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obložená salámová mísa

Zpět na recept