Větší celer očistíme a nakrájíme na přiměřeně široká kolečka. Ta povaříme v osolené vodě, aby trochu změkla.
Uvařená kolečka celeru necháme okapat a obalíme v klasickém trojobalu.
Obalovaný celer smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Smažený celer odložíme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
Obalovaný celer podáváme s bramborovou kaší.
Hmm, tedle recept znám už dlouho a je to moc dobrý papání, jen si to dopřávám s bramborem a tatarkou.Mňam.
janaduff
Re: Celer
Většina lidí také celer předem nevaří ale já ho mám radši,totiž ho jím jenom já nikdo jiný u nás v rodině celer nemusí.No ale moji pejsci ty ho přímo zbožňují...i v syrovém stavu jemně nastrouhaný.
Petra
Celer
Obalovaný celer je u nás oblíbený. Jen mi přijde úplně zbytečné ho vařit. Když se smaží ve friťáku na nižší teplotu, či-li trošku déle, změkne i tak. A stejnou zkušenost mám i na pánvi, když se mi nechce špinit s friťákem.