Nové brambory s brynzou

Starý slovenský recept na zapečené brambory s brynzou.


4.959x
60 min

Ingredience

120 gslanina
3 ksvejce
30 gmáslo
1 hrnekmléko
300 gbrynza
1 kgnové brambory

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme zesklovatět. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rozpuštěným tukem potřeme zapékací mísu. Do mísy dáme vrstvu brambor, přetřeme je brynzou rozšlehanou s trochou mléka. Dříve se i brambory trochu solily, ale teď je brynza tak slaná, že to není potřeba. Brynzu posypeme částí rozškvařené slaniny. Opět dáme vrstvu brambor, přetřeme brynzou a posypeme škvarky. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvou budou brambory. Po krátkém zapečení brambory zalijeme jemně osoleným mlékem rozšlehaným s vejci. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem nebo poklademe tenkými lupínky másla. Brambory s brynzou zapékáme asi půl hodiny. Nové brambory s brynzou podáváme s hlávkovým nebo okurkovým salátem.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nové brambory s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena