Nové brambory s brynzou

Starý slovenský recept na zapečené brambory s brynzou.


4.959x
60 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme zesklovatět. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

Rozpuštěným tukem potřeme zapékací mísu. Do mísy dáme vrstvu brambor, přetřeme je brynzou rozšlehanou s trochou mléka. Dříve se i brambory trochu solily, ale teď je brynza tak slaná, že to není potřeba. Brynzu posypeme částí rozškvařené slaniny. Opět dáme vrstvu brambor, přetřeme brynzou a posypeme škvarky. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvou budou brambory.

Po krátkém zapečení brambory zalijeme jemně osoleným mlékem rozšlehaným s vejci. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem nebo poklademe tenkými lupínky másla. Brambory s brynzou zapékáme asi půl hodiny.

Nové brambory s brynzou podáváme s hlávkovým nebo okurkovým salátem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nové brambory s brynzou

Zpět na recept