Nouzová omáčka k rýži

Dopředu říkám, není to zdravá výživa, ale je to celkem chutná nouzovka, když už doma vážně nic není. Snadný a rychlý recept.


4.219x
20 min
1×

Ingredience

4 lžícesolamyl
1 kscibule
4 lžíceceler
1 ksmrkev
1 kostkamasox
1 konzervasterilované žampiony
1 hrstmražený hrášek
1 hrststerilovaná kukuřice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

příloha

rýže

Postup přípravy

Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Celer, mrkev a cibuli v hluboké pánvi na kapce oleje orestujeme. Přidáme malou plechovku nakládaných žampionů i s nálevem, hrnek vlažné vody, kostku masoxu (případně dvě) a ochutnáme. Povaříme asi 3 minuty a přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody. Povaříme asi 5 minut, přidáme hrst nakládané kukuřice a mraženého hrášku. Nakonec omáčku dochutíme mletým černým pepřem. Nouzovou omáčku podáváme s uvařenou rýží. Omáčku můžeme vylepšit přidáním párku, který nakrájíme na kolečka.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nouzová omáčka k rýži

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena