Norská rybí roláda

Norské rybí filety plněné uzeným lososem podáváme s bramborem a zeleninou. Jsou vhodným pokrmem pro slavnostní příležitosti.


4.735x
45 min
1×

Ingredience

50 mlsmetana na vaření
1 kgmražené rybí filety (pangasus)

marináda

sůl
1 kscitron
1 dlbílé víno
3 lžíceolivový olej
400 mlbílý jogurt
1 ksčervená cibule
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
máslo na vymazání

náplň

2 lžícesekaná petrželka
4 plátkyuzený losos

Postup přípravy

Mražené filety osolíme a necháme povolit. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu vymačkáme šťávu. Zelenou petrželku omyjeme a nasekáme. Zapékací misku vytřeme máslem. Marináda: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, nakrájenou cibuli, olivový olej a bílé víno. Ochutíme černým mletým pepřem. Mražené filety vložíme do marinády a necháme do druhého dne odležet. Filety vyjmeme z marinády a z obou stran osušíme. Každý plátek filetu poklademe uzeným lososem, posypeme nasekanou petrželkou a pomocí jehel nebo párátek zavineme v rolády. Rybí rolády vložíme nastojato do zapékací mísy. Přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem, dusíme v troubě 25 - 30 minut. Před koncem dušení vypečenou šťávu zjemníme smetanou. Rybí rolky podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo s novými vařenými bramborami. Kousky norské rybí rolády zdobíme bylinkami a při servírování obložíme čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Norská rybí roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Norská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena