Ovesné vločky přelijeme horkým mlékem a necháme 30 minut stát a nabobtnat. Přimícháme špetku soli.
K ovesným vločkám přidáme vejce a mouku v množství, abychom získali tužší těsto. Nakonec přidáme prášek do pečiva rozmíchaný v troše mouky.
Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a z těsta vykrajujeme lžící namočenou ve vodě noky. Vaříme je asi 5 minut a scedíme. Hotové noky z ovesných vloček vyplavou na povrch.
Mezitím si rozehřejeme máslo a necháme rozpustit.
Noky z ovesných vloček rozdělíme na talíře, polijeme máslem, tekutým medem a bohatě posypeme kakaem. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat - moučkovým nebo skořicovým cukrem.
Noky z ovesných vloček můžeme podávat i naslano, a to jako přílohu k různým omáčkám.