Noky s kysaným zelím

Bramborové noky s cibulkou a kysaným zelím musí chutnat každému.


4.010x
45 min
2×

Ingredience

1 špetkacukr
1 špetkasůl
1 lžíceocet
750 gbrambory
1 kscibule
150 ghladká mouka
150 ghrubá mouka
50 grostlinný tuk
1 špetkamletý černý pepř
300 gkysané zelí

Postup přípravy

Oškrábané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hrubou a hladkou mouku, sůl, pepř a vypracujeme těsto. Na prkénku krájíme malé noky, které vaříme v osolené vroucí vodě za občasného míchání asi 6 minut.

Pokrájenou cibulku usmažíme, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí podle chuti dosolíme, dochutíme octem a cukrem.

Hotové ochucené zelí promícháme s vařenými noky a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Noky s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká