Tento recept na skutečně silnou poctivou polévku zvládne skutečně každý. Je třeba jen dát suroviny do trouby a jít spát.
Hodnocení
4.7
/ 5 (23x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Cibule1 ks
Celer1 špalíček
Voda2 a 1/2 l
Mrkev2 ks
Petržel1 ks
Slepice1 ks
Bobkový list1 ks
Nové koření3 kuličky
Muškátový oříšek1 špetka
Černý pepř8 kuliček
Postup přípravy
Všechny přísady očistíme a vcelku nebo nahrubo nasekané vložíme do celokovového hrnce, přidáme koření, přikryjeme poličkou a umístíme do trouby zahřáté na 80 - 90 °C.
Slepičí vývar v troubě necháme cca 10 - 12 hodin, nevyvaří se to jako na plotně, takže můžeme jít klidně spát.
Ráno přecedíme a máme velmi silný dobrý vývar, se kterým si již můžeme dělat co chceme.
Noční vývar samozřejmě lze dělat i hovězí či telecí, jen změníme příslušnou surovinu.
Dělám to tak asi již dva roky. Mám už vychytávku na lepší chuť. Nedávám do vývaru péct zeleninu. Tu dávám až nakonec vařit na půl hodiny. Polévka chytne jiný šmrnc. Polévka je čirá a dle chuti si každý může dát jakékoliv knedlíčky, nudle apod.
Dobrou chuť!
zubík
Papiňák
dobrý den, Ivano - samozřejmě mohla - nicméně, tlakové vaření kompletně ničí některé látky, například vitamíny B. To je právě ten důvod, proč preferuji "noční" než papiňákové vývary.
Melody
Taky mám pomalý hrnec,je to velký šetřitelenergie.
Vývary jsou z něho úžasný.
zubík
Pomalý hrnec?
Pomalý hrnec? Prosím o osvětlení, zní to jako dobrý tip, zatím je mým pomalým hrncem právě ona trouba :-)