Vaření.czReceptyNočky s malinovou šťávou

Nočky s malinovou šťávou

Smažené nočky z odpalovaného těsta přelévané malinovou šťávou se snítkou máty.


3.083x
25 min
1×

Postup přípravy

Hrubou mouku rozmícháme s mlékem v hladkou kaši. Přidáme špetku soli, vanilkový cukr a máslo. Za stálého mícháme těsto vaříme při nízké teplotě - odpalujeme - tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Pak těsto odstavíme a necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ručním šlehačem zašleháme žloutky do těsta. Z bílků ušleháme sníh, který postupně zapracujeme do těsta po žloutcích. Lžičkou vykrajujeme nočky, které ihned smažíme dočervena. Po odsátí přebytečného tuku na papírovém ubrousku, sypeme vanilkovým cukrem a přeléváme malinovou šťávou. Můžeme ozdobit snítky máty.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nočky s malinovou šťávou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena