Nočky s malinovou šťávou

Smažené nočky z odpalovaného těsta přelévané malinovou šťávou se snítkou máty.


3.083x
25 min
1×

Postup přípravy

Hrubou mouku rozmícháme s mlékem v hladkou kaši. Přidáme špetku soli, vanilkový cukr a máslo. Za stálého mícháme těsto vaříme při nízké teplotě - odpalujeme - tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Pak těsto odstavíme a necháme vychladnout.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ručním šlehačem zašleháme žloutky do těsta. Z bílků ušleháme sníh, který postupně zapracujeme do těsta po žloutcích.

Lžičkou vykrajujeme nočky, které ihned smažíme dočervena.

Po odsátí přebytečného tuku na papírovém ubrousku, sypeme vanilkovým cukrem a přeléváme malinovou šťávou. Můžeme ozdobit snítky máty.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nočky s malinovou šťávou

Zpět na recept