Nevařené opékané brambůrky

Jednoduchá úprava tradičních brambor překvapí celou vaši rodinu.


3.292x
35 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na 1 cm kostičky a ponoříme je do studené vody. Důkladně vypláchneme, nejlépe dvakrát, aby se škrob co nejvíce vyplavil. Díky tomu se pak brambory nepřichytávají na pánev.

Brambory slijeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami.

Nejlépe na teflonové pánvi rozehřejeme olej a brambory do ní vsypeme. Pánví potřásáme tak, aby se všechny kostičky obalili v oleji. Potom za neustálého obracení restujeme přibližně 15 až 20 minut. Orestované je dáme okapat na rošt.

V uvolněné pánvi rozpustíme máslo. Vrátíme zpět brambory a promícháme tak, aby se všechny brambory nasákly máslem. Nakonec opepříme, osolíme a ihned podáváme.

Brambory jsou skvělé jako samostatné mlsání i jako příloha k masu nebo salátům.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nevařené opékané brambůrky

Zpět na recept