Nesovická buchta

Velmi rychlá a chutná buchta pro každou příležitost.


4.7141x
30 min
7×

Postup přípravy

Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Těsto poklademe sezónním ovocem (rybíz, jahody, maliny, třešně, meruňky), také strouhanými jablky, nebo v zimě kompotem.

Nahoru dáme drobenku, kterou vyrobíme z oleje, mouky a moučkového cukru. Nastrouhaná jablka můžeme přisypat skořicí a pro slavnostní příležitosti můžeme do drobenky přidat kokos.

Nesovickou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Ž máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nesovická buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká