Nesovická buchta

Velmi rychlá a chutná buchta pro každou příležitost.


4.7141x
30 min
7×

Postup přípravy

Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Těsto poklademe sezónním ovocem (rybíz, jahody, maliny, třešně, meruňky), také strouhanými jablky, nebo v zimě kompotem.

Nahoru dáme drobenku, kterou vyrobíme z oleje, mouky a moučkového cukru. Nastrouhaná jablka můžeme přisypat skořicí a pro slavnostní příležitosti můžeme do drobenky přidat kokos.

Nesovickou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Ž máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nesovická buchta

Zpět na recept