Nesovická buchta

Velmi rychlá a chutná buchta pro každou příležitost.


4.7141x
30 min
7×

Ingredience

těsto

5 lžicolej
1 ksvejce
0.3 lmléko
1 ksprášek do pečiva
150 gcukr krupice
250 gpolohrubá mouka

drobenka

2 lžíceolej
kokos
100 gcukr moučka
100 ghrubá mouka

podle potřeby

mletá skořice
tuk na vymazání
kompotované ovoce
mouka na vysypání
strouhané jablko

Postup přípravy

Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe sezónním ovocem (rybíz, jahody, maliny, třešně, meruňky), také strouhanými jablky, nebo v zimě kompotem. Nahoru dáme drobenku, kterou vyrobíme z oleje, mouky a moučkového cukru. Nastrouhaná jablka můžeme přisypat skořicí a pro slavnostní příležitosti můžeme do drobenky přidat kokos. Nesovickou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Ž máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nesovická buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena