Nesmradlavé syrečky v oleji

Recept na syrečky naložené ve směsi olejů a koření tak, že ztratí minimálně 2/3 svého aroma. Změknou a přijmou pikantní chuť z nálevu.


3.29x
1×

Postup přípravy

V 3 dl uzavírací sklenici smísíme najemno nakrájenou střední cibuli a 2 lžičky koření na čínu, Přidáme 3 - 4 lžičky sušeného mletého česneku (lze nahradit 3 stroužky rozetřeného čerstvého), 1/2 lžičky soli, špetku drceného kmínu a 1 dl slunečnicového + 0,5 dl olivového oleje. Vše dobře promícháme.

Do promíchané směsi potopíme kousky syrečků (3 balíčky nakrájené na čtvrtky) tak, aby směs syrečky dokonale obalila a ještě překryla alespoň o 1,5 cm ve sklence. Nebudou-li syrečky dostatečně překryty, dolijeme směs olejem na požadovanou výšku.

Sklenici se syrečky v oleji lehce uzavřeme a necháme 4 dny zrát dole v chladničce.

Nesmradlavé syrečky v oleji podáváme s chlebem a ohřáté na pokojovou teplotu, aby vynikla jejich chuť. Určitě nic nezkazíte, pokud před podáváním nasypete na syrečky jemně nasekanou pažitku.

Rada na závěr: Špetka je takové množství, které sevřeme třemi prsty.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nesmradlavé syrečky v oleji

Zpět na recept