Nepečený jablkový moučník

Nepečený jablkový moučník připravíme z jablek, dětských piškotů a smetanového krému.


4.637x
45 min

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Ovoce na zdobení omyjeme a osušíme. Může to být hroznové víno, jahody, carambola nebo jiné podle vlastní chuti. Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr. Dno dortové formy pokryjeme kolečkami piškotů.

Připravíme si jablkovou náplň. V kastrolu dusíme nastrouhaná jablka s cukrem. Jakmile se začnou vařit, zalijeme je rozpuštěným pudinkovým práškem a za stálého míchání necháme probublávat asi 3 minuty.

Teplou náplň vlijeme na vrstvu piškotů a přkryjeme další vrstvou piškotů.
Necháme vychladnout.

Připravíme si smetanový krém. Smetanu (40%) ušleháme s moučkovým cukrem do tuha. Opatrně vmícháme hustou zakysanou smetanu a krém naneseme na vychladlý moučník. Ozdobíme ovocem a uložíme do lednice. Necháme do druhého dne ztuhnout.

Při podávání můžeme moučník přizdobit čokoládou a lístkem máty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečený jablkový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká