Vaření.czReceptyNepečený jablkový moučník

Nepečený jablkový moučník

Nepečený jablkový moučník připravíme z jablek, dětských piškotů a smetanového krému.


4.637x
45 min

Ingredience

náplň

3 lžícecukr
6 ksjablko
100 mlvoda
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

krém

1 lžícecukr moučka
200 mlsmetana ke šlehání (40%)
200 mlzakysaná smetana (18%)

podle potřeby

dětské piškoty

na ozdobu

200 gčerstvé ovoce

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Ovoce na zdobení omyjeme a osušíme. Může to být hroznové víno, jahody, carambola nebo jiné podle vlastní chuti. Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr. Dno dortové formy pokryjeme kolečkami piškotů. Připravíme si jablkovou náplň. V kastrolu dusíme nastrouhaná jablka s cukrem. Jakmile se začnou vařit, zalijeme je rozpuštěným pudinkovým práškem a za stálého míchání necháme probublávat asi 3 minuty. Teplou náplň vlijeme na vrstvu piškotů a přkryjeme další vrstvou piškotů. Necháme vychladnout. Připravíme si smetanový krém. Smetanu (40%) ušleháme s moučkovým cukrem do tuha. Opatrně vmícháme hustou zakysanou smetanu a krém naneseme na vychladlý moučník. Ozdobíme ovocem a uložíme do lednice. Necháme do druhého dne ztuhnout. Při podávání můžeme moučník přizdobit čokoládou a lístkem máty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečený jablkový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena